fbpx

Energiek Heusden

Energiek Heusden is een coöperatie voor duurzame energie. De coöperatie bestaat uit een groep vrijwilligers die allemaal in de gemeente Heusden wonen. Samen willen wij inwoners, bedrijven en instellingen van Heusden ondersteunen bij de energietransitie: de overgang van fossiele energie naar duurzame energie. Sinds 2014 hebben we al een flink aantal projecten in gang gezet. Zo heeft onze coöperatie bijvoorbeeld een aantal projecten gerealiseerd met collectieve zonnepanelen op De Kubus in Oudheusden en de Caleidoscoopp in Vlijmen. Daarnaast ondersteunen we via verschillende acties de verduurzaming van woningen en geven we advies bij de collectieve inkoop van zonnepanelen. Iedereen kan lid worden van Energiek Heusden. Energiek Heusden is zelf lid van de koepel van lokale energiecoöperaties Hart van Brabant en de landelijke koepel Energie Samen.

In een coöperatie nemen de leden met elkaar de besluiten over beleid, plannen en financiën. Dat gebeurt in de jaarlijkse ALV (Algemene Ledenvergadering). Het bestuur vertegenwoordigt de coöperatie en is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen ervan. Ook stelt het bestuur plannen en projecten op, ziet toe op de uitvoering daarvan en legt daarover verantwoording af aan de ALV.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en activiteiten: abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Wilt u meteen lid worden en ons daarmee steunen? Het lidmaatschap kost slechts € 10,- per jaar. Maar in 2024 is dat zelfs helemaal gratis. Aanmelden voor lidmaatschap.

Wilt u een actieve rol spelen in de coöperatie, wij zijn altijd op zoek naar energieke vrijwilligers met affiniteit voor energie en duurzaamheid.
Aanmelden als vrijwilliger.