fbpx

Inschrijving gesloten

De inschrijving op de certificaten is gesloten. De belangstelling is overweldigend. Alle certificaten zijn verkocht en de inschrijvers hebben een mail ontvangen over de toewijzing.

Samenwerken met partners

Om een project tot een succes te maken en invulling te geven aan de visie zonne-energie van de gemeente Heusden zijn er meerdere  partijen nodig:

  • Een grondeigenaar die vanaf het begin enthousiast en gedreven is om 50% lokaal eigendom en zeggenschap van het op zijn grond te ontwikkelen park te realiseren.
  • Een projectontwikkelaar die zijn nek uit durft te steken door 50% burgerparticipatie serieus te nemen en op basis van gelijkwaardigheid met een energiecoöperatie te willen ontwikkelen.
  • Een energiecoöperatie die de verantwoordelijkheid wil nemen om namens de gemeenschap in Heusden, bij de participatie-invulling de lokale belangen zo goed mogelijk te behartigen.
  • Een gemeente die actief meedenkt en financieel garant wil staan voor de realisatie van het 50% lokaal eigendom

Gebleken is dat binnen het project Hooibroeken tussen de  partijen een serieuze samenwerking is ontstaan met als eerste resultaat een doortimmerd projectplan en een set afspraken vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Op basis daarvan hebben Energiek Heusden, de grondeigenaar en de projectontwikkelaar een gezamenlijk gedragen aanvraag voor de toekenning van een projectlocatie ingediend bij de gemeente, die in april 2021 als beste is geselecteerd.